Terugblikken op de PROVADA 2023

10/09/2023

Neem contact met ons op voor meer informatie over de circulaire gevel

Hoe kunnen beleggers en vastgoedeigenaren waarde creëren met circulaire materialen? Dit was de centrale vraag waar het Ciskin team tijdens de PROVADA een antwoord op probeerde te vinden. Het antwoord is helaas niet zo makkelijk in één zin uit te leggen. De volgende conclusies delen we graag met u:

  • Een circulaire gevel draagt bij aan flexibel, functievrij vastgoed, dat is te waarderen door taxateurs. (Het is hierdoor immers couranter)
  • Een circulaire gevel geeft voordeel bij het aantonen van duurzaamheidsregelgeving en labels zoals ESG/GRESB, CSRD, BREEAM, MPG, MKI/EPD. De juiste certificaten zijn beschikbaar.
  • De circulaire gevel genereerd waarde bij renovatie/transformatie dankzij de lichte flexibele constructie en het totale gevelconcept waarbij de gehele gevel in één hand is.
  • Fiscaal voordeel van maar liefst 45% mogelijk met de MIA regeling op de aanschaf van de circulaire gevel.

Tot volgend jaar bij de PROVADA, dan is het Ciskin team ook weer vertegenwoordigd!

Ook is er een mooie Podcast opgenomen door met Werner Schouten omtrent ‘impacthelden’. Ook hierin is het thema waarde besproken van circulaire materialen in de vastgoed businesscase. De genodigden waren Iris Kampers (ESG and Sustainability lead), Hans Hammink (de Architekten Cie.) en Martijn Veerman (Ciskin). Via deze link is de podcast terug te luisteren: Impacthelden met Werner Schouten

Recent nieuws

CISKIN IS EEN SAMENWERKING VAN ALKONDOR, DE GROOT & VISSER EN WICONA.

Adres Alkondor:
Wegtersweg 7-19
7556 BP Hengelo

Algemeen telefoonnummer: 074 – 245 53 55

Privacy statement Ciskin | leveringsvoorwaarden

Adres De Groot & Visser: Marconiweg 1
4207 HH Gorinchem

Adres Wicona: Alcoalaan 1
5151 RW Drunen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief