Lessons learned: kennisevent wat is de waarde van de circulaire gevel in de vastgoedmarkt?

3/20/2023

Neem contact met ons op voor meer informatie over de circulaire gevel

De gebouwschil: het visitekaartje van jouw gebouw, de jas die het in de winder lekker warm houdt binnen en in de zomer koel, de barrière tussen lawaai van buiten en rust en comfort binnen.

Maar hoe moet deze waardevolle gebouwgevel er anno 2023 uit zien? En hoe over tien jaar? Waar moet een gevel tegen bestand zijn? Welke veranderingen moeten we rekening mee houden? Waar halen we vandaag en straks de grondstoffen vandaan om voor de vastgoedsector waarde te kunnen blijven toevoegen zonder negatieve impact te maken op onze planeet aarde?

Een nieuwe generatie gevels

Yvette Watson | PHI Factory

Een circulaire bouweconomie vraagt om samenwerking en dat iedereen als expert van zijn eigen werk bijdraagt aan de transitie! We weten allemaal eigenlijk heel goed hoe we het slimmer kunnen aanpakken vanuit onze eigen rol. Nu nog doen! Circulair bouwen genereert alleen maar meer waarde voor de toekomst van vastgoed. Dus laten we met veel drive en enthousiasme aan de slag gaan!

Mantijn van Leeuwen | Nibe

LCA’s zijn het belangrijkste instrument voor het bepalen van de milieu impact van bouwproducten heeft Europa bepaald. We ontkomen niet aan Circulaire oplossingen: hergebruik (urban mining), hernieuwbare grondstoffen en duurzame productie in de keten.

Iris Kampers | Savills

De gebouweigenaar is wettelijk verantwoordelijk voor de duurzaamheid van het gebouw. De gebruiker heeft echter veel te winnen, vanwege bijvoorbeeld hoge energieprijzen en het welzijn van gebruikers. Circulaire en duurzame gebouwen zijn voor beide partijen een win-win situatie!

Michel Baars | New Horizon

Nederland barst van de herbruikbare grondstoffen. Die wil New Horizon graag oogsten en opnieuw inzetten in de bouwsector. Samenwerkingen met productleveranciers zijn essentieel als afzetkanaal van geoogste grondstoffen. Samen innoveren we verder.

Anita de Groot | Ciskin

Circulaire producten vragen om aanpasbaarheid gedurende de gebruiksfase. Pas dan voorkomen we vroegtijdige afdankscenario’s. Om dit te realiseren zijn langdurige samenwerkingsrelaties van groot belang en is een alternatieve zienswijze op de bouwketen absoluut nodig.

Circular Skin | Ciskin

Met de nieuwe generatie gevels, CISKIN.. Bieden wij u antwoorden op circulaire vraagstukken en bovendien blijven de makers verantwoordelijk tot en met einde levensduur zodat er hergebruikt kan worden!

Leer meer over de Circulaire gevel, stuur een mail naar info@ciskin.nl of bel ons!

Recent nieuws

CISKIN IS EEN SAMENWERKING VAN ALKONDOR, DE GROOT & VISSER EN WICONA.

Adres Alkondor:
Wegtersweg 7-19
7556 BP Hengelo

Algemeen telefoonnummer: 074 – 245 53 55

Privacy statement Ciskin | leveringsvoorwaarden

Adres De Groot & Visser: Marconiweg 1
4207 HH Gorinchem

Adres Wicona: Alcoalaan 1
5151 RW Drunen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief