𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮𝗶𝗿𝗲 𝗸𝗲𝘁𝗲𝗻𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝗰𝗶𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴

5/30/2023

Neem contact met ons op voor meer informatie over de circulaire gevel

Afgelopen vrijdag kwamencirculaire en financiële koplopers samen bij The Green Village van Delft University of Technology om die financieringspuzzel te leggen. Het idee achter product-as-a-service is dat spullen langer meegaan en er uiteindelijk minder grondstoffen en materialen nodig zijn; circulair dus! Voor dit innovatieve concept ligt echter nog geen bestaand #financieringsproduct klaar. Daarom heeft Invest-NL vanuit de Kopgroep Circulair Financieren publieke en private financiers aan tafel
uitgenodigd: want niet alleen de bedrijven in de keten, maar ook de financiers spelen een belangrijke rol om een circulaire economie te realiseren.

Vier belangrijke inzichten uit de sessie:

1. Het hebben en uitspreken van een gezamenlijke ambitie om aan een circulaire toekomst te werken is cruciaal. Aluminiumleverancier WICONA, gevelbouwbedrijven Alkondor en De Groot en Visser BV en opdrachtgever Delft University of Technology geven daarin het goede voorbeeld!

2. Iedere financier heeft zijn eigen rol in het financieringslandschap (fase, risico, looptijd). Een reeks aansluitende financieringsinstrumenten is nodig om circulaire businesscases te realiseren.

3. Circulair financieren impliceert anders denken en financieren: van CAPEX naar OPEX en denken op de lange termijn. Dit betekent – vanuit de financieringstrein – het ontwikkelen en combineren van bestaande en nieuwe instrumenten. Van publieke garantieregelingen tot het combineren van projectfinanciering en leasing.

4. Kijk breder naar de circulaire businesscase dan alleen financieel: dit maakt de businesscase aantrekkelijker. Denk aan de impact op het klimaat, de biodiversiteit, de schaarste aan grondstoffen en vooral ook aan aankomende wet- en regelgeving. 

Recent nieuws

CISKIN IS EEN SAMENWERKING VAN ALKONDOR, DE GROOT & VISSER EN WICONA.

Adres Alkondor:
Wegtersweg 7-19
7556 BP Hengelo

Algemeen telefoonnummer: 074 – 245 53 55

Privacy statement Ciskin | leveringsvoorwaarden

Adres De Groot & Visser: Marconiweg 1
4207 HH Gorinchem

Adres Wicona: Alcoalaan 1
5151 RW Drunen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief